Hoe genereer ik waardevolle links naar mijn website?

 Een andere manier om organisch hoog te ranken met je site in de zoekmachines is sterke linkbuilding naar jouw site. Of terwijl, zoveel mogelijk links naar jouw site, vanuit andere sites verzamelen. Een unieke manier om je te onderscheiden van je concurrent. Maar hoe kun je dit (legaal) het beste aanpakken?

Hier volgen de tips:

  1. Biedt unieke en relevante content aan voor jouw doelgroep. Deze is heel voor de hand liggend maar belangrijk. Bedenk van welke doelgroep(en) jij een link wil en wat zij willen zien of lezen.
  2. Kijk hoe anderen het doen. Zoek bedrijven op die hoog ranken op jouw zoekwoorden en stel hier een lijst van op. Met een handige tool als MajesticSEO kun je in kaart brengen waar zij hun links vandaan halen. Benader hiervan de meest populaire en relevante.
  3. Zijn er sites waar jouw doelgroep wel op zit maar die niet voorkomen op het lijstje van je concurrent? Doe creatief onderzoek en maak ook hier een lijstje van.
  4. Bedenk gunstige Linkbaits of wel een lokaas naar je site.
  5. Kwaliteit gaat met ranken voor kwantiteit. Google filtert links van grote populaire sites voor het ranken. Door je link overal aan te bieden, haal je de kwaliteit achteruit.
  6. Stel Google Alerts in zodat je altijd op de hoogte bent van nieuwe resultaten in Google met betrekking tot info over relevante onderwerpen.
  7. Netwerken is key! Nadat je een mooi persberichtje hebt gemaakt met verspreidingswaarde, kijk je in jouw doelgroep(en) wie de belangrijkste mensen zijn. Reageer op hun blogs, tweets en Facebookposts en neem persoonlijk contact met ze op. Naderhand kun je ze vragen of zij ook op jouw content willen reageren.
  8. Benader je huidige zakelijke contacten met de vraag om naar jouw site te linken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld sponsoren of leveranciers.
  9. Plaats je meest waardevolle artikelen op andere sites met een link naar jouw website. Zorg ervoor dat je dit enkel doet op de grootste sites en ook eenmalig per site, om de kwaliteit te waarborgen. En nog belangrijker, dat de artikelen themagerelateerd zijn.
  10. Leg contact met de content manager van de site waarop jij wil publiceren en bouw een persoonlijke band op. Wissel ideeën uit over content en leg je werk voor.
Pin, Follow & Like